Składniki:
- 400 g mąki
- 200 g cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 125 ml mleka
- 125 g masła
- 2 jajka
- 125 ml ostudzonej kawy
- 2 łyżki amaretto
- ok. 1 l mleka
- 3 kolorowe budynie (np. czekoladowy, waniliowy i malinowy
Połączyć osobno składniki na ciasto mokre i suche (dla ułatwienia masło
trochę rozpuszczam). Potem połączyć oba ciasta i wymieszać na jednolitą
masę.Ciasto przelać do papilotek, albo foremek i piec w temp 220 stopni ok 35 min.
Budyń zrobić mniej więcej w połowie mleka zalecanego na opakowaniu. Babeczki po ostudzeniu ozdobić budyniem, używając szprycy z odpowiednią końcówką.
Foremki z Ikea oczywiście się sprawdziły ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz