niedziela, 3 czerwca 2012

Niedzielne śniadanie - parówki w cieście francuskim

Niedziela to dzień, kiedy mam ochotę na śniadanie zjeść coś innego niż zwykła kanapka. Tym razem niech będą parówki w cieście francuskim ;-). W zasadzie nie przepadam za parówkami... staram się zawsze wybierać te z największą zawartością mięsa w mięsie i jakoś je przerobić, Tym razem zawinęłam w ser i ciasto francuskie. Proste, szybkie i przede wszystkim dobre :-)



Składniki:


  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 4 parówki
  • 4 plasterki sera
  • jajko
  • sól 

Na ciasto francuskie nakładamy plasterek sera i parówkę i zawijamy. Boki zagniatamy widelcem
Pieczemy 30 min w temp. 200 stopni. Podałam z sosem czosnkowym i słodko-pikantnym.

2 komentarze:

  1. Świetnie wygląda! :)
    U mnie podaje się też jako przystawkę - pokrojone na mniejsze części, np. jedna parówka na 3 :) - idealne dla niezapowiedzianych gości :)

    OdpowiedzUsuń