Niedziela to dzień, kiedy mam ochotę na śniadanie zjeść coś innego niż zwykła kanapka. Tym razem niech będą parówki w cieście francuskim ;-). W zasadzie nie przepadam za parówkami... staram się zawsze wybierać te z największą zawartością mięsa w mięsie i jakoś je przerobić, Tym razem zawinęłam w ser i ciasto francuskie. Proste, szybkie i przede wszystkim dobre :-)
Składniki:
- 1 płat gotowego ciasta francuskiego
- 4 parówki
- 4 plasterki sera
- jajko
- sól
Na ciasto francuskie nakładamy plasterek sera i parówkę i zawijamy. Boki zagniatamy widelcem
Pieczemy 30 min w temp. 200 stopni. Podałam z sosem czosnkowym i słodko-pikantnym.
Świetnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńU mnie podaje się też jako przystawkę - pokrojone na mniejsze części, np. jedna parówka na 3 :) - idealne dla niezapowiedzianych gości :)
a jajko gdzie?
OdpowiedzUsuń