- 250 g makaronu chińskiego
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 100 g pędów bambusa
- 100 g kiełków fasoli mung
- 1 marchewka
- 1 papryczka chilli
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki curry
- 2 łyżki garam masala
- olej do smażenia
Kurczaka kroimy na kawałki i obsypujemy 4 łyżeczkami curry i 2 garam masala. Podsmażamy w woku. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę w kostkę, papryczkę siekamy na drobno. Dodajemy do kurczaka. Po chwili dorzucamy pędy bambusa i kiełki. Dodajemy resztę przypraw i sos sojowy i smażymy razem jeszcze kilkanaście minut
Makaron gotujemy ok 5 min. Po odcedzeniu kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do woka. Całość w razie potrzeby doprawiamy jeszcze curry.
Pyszne!
Wygląda fantastycznie! Choć dla mnie, oczywiście, wersja bez papryki ;)
OdpowiedzUsuńCudowne.. już wiem co jutro na obiad :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie..
8 łyżek curry nie za dużo?
OdpowiedzUsuńWkradł się błąd... Jak w przepisie, miało być 4 łyżki
Usuń