Składniki:
- 3 serki topione emmentaler
- 10 dag twardego sera.
- włoszczyzna (2 marchewki, dwie pietruszki, seler, por)
- 40 dag mięsa mielonego
- 2 rosołki z kury
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól, pieprz, cząber, zioła prowansalskie
- kilka kromek chleba tostowego
- masło
Mięso mielone prosto z woreczka wrzucam w formie kulek do gotującej się wody (ok. 2 l). Po ok 15 min dodaję startą na dużych oczkach tarki jarzynę i rosołki.. Po ok 15 min dodaję serki topione i starty ser, np parmezan, ścieram dwa ząbki czosnku. Mieszam całość, aż serki się nie rozpuszczą. Następnie dodaję zioła.
na patelni roztapiam masło, lub oliwę. Chleb tostowy kroje w kostkę. Na oliwie podsmażam starty czosnek i wrzucam chleb. Grzanki dodaję do zupy, przyozdabiam pietruszką.
NAJLEPSZA ZUPA NA ŚWIECIE ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz