poniedziałek, 16 grudnia 2013

Bananowo-owsiane babeczki




Składniki:
  • 25 dag mąki
  • 25 dag płatków owsianych
  • 10 dag cukru
  • 10 dag roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka wody
  • 1 cukier waniliowy
  • 100 g słonecznika łuskanego
  • 150 g orzechów włoskich
  • 2 posiekane banany


Jajka należy zmiksować z cukrem i wodą, następnie dodać pozostałe składniki i mieszać aż powstanie gęsta i lepiąca się masa. Ja zrobiłam w papilotkach, ponieważ zabrakło w domu papieru do pieczenia, ale wskazane jest uformowanie płąskich ciastek, są bardziej chrupiące :) Piec ok 20 min w temp 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz