piątek, 13 czerwca 2014

Najprostsze ciasto truskawkowe!

 

Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • szklanka oleju
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 kg truskawek

Jajka ucieramy z cukrem, następnie stopniowo dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji całość przelewamy na blachę. Truskawki myjemy, obieramy i przecinamy na połówki. Lekko wpychamy je w ciasto.
Pieczemy w temp. 180 stopni ok 45 min.

5 komentarzy:

  1. Najczęściej robię takie ciasto tylko zmieniam owoce.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. TAKIE SĄ NAJLEPSZE;PRZEPIS UNIWERSALNY ,BO MOŻNA KOMBINOWAĆ Z OWOCAMI O KAŻDEJ PORZE ROKU;Z KAŻDYMI OWOCAMI;) JA POLECAM MOJE CIASTO ŁACIATE ( RÓWNIE PROSTE DO ZROBIENIA) Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM: POZDRAWIAM
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/truskawkowo-rabarbarowe-ciasto.html
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/truskawkowo-rabarbarowe-ciasto.html

    OdpowiedzUsuń
  3. To jest proste ciasto i na szybkiego

    OdpowiedzUsuń
  4. Te ciasto jest na szybkiego

    OdpowiedzUsuń