Składniki:
- 4 jajka
- szklanka cukru
- szklanka oleju
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kg truskawek
Jajka ucieramy z cukrem, następnie stopniowo dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji całość przelewamy na blachę. Truskawki myjemy, obieramy i przecinamy na połówki. Lekko wpychamy je w ciasto.
Pieczemy w temp. 180 stopni ok 45 min.
Najczęściej robię takie ciasto tylko zmieniam owoce.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
TAKIE SĄ NAJLEPSZE;PRZEPIS UNIWERSALNY ,BO MOŻNA KOMBINOWAĆ Z OWOCAMI O KAŻDEJ PORZE ROKU;Z KAŻDYMI OWOCAMI;) JA POLECAM MOJE CIASTO ŁACIATE ( RÓWNIE PROSTE DO ZROBIENIA) Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM: POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/truskawkowo-rabarbarowe-ciasto.html
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/truskawkowo-rabarbarowe-ciasto.html
To jest proste ciasto i na szybkiego
OdpowiedzUsuńTe ciasto jest na szybkiego
OdpowiedzUsuń