wtorek, 2 lipca 2013

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem




Składniki:
  • 200 g świeżego fileta z łososia
  • makaron Tagliatelle
  • Szpinak (świeży lub mrożony)
  • 4 ząbki czosnku
  • Śmietanka 30%
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, oregano, gałka muszkatołowa
  • Oliwa

Makaron gotujemy i odcedzamy. Czosnek przysmażamy na patelni, dodajemy szpinak, a po chwili zalewamy śmietanką. Doprawiamy solą pieprzem i gałką. Całość dusimy chwilę i dodajemy makaron.
Łososia przyprawiamy solą pieprzem i odrobiną oregano, następnie polewamy sokiem z cytryny i smażymy osobno.
Łososia układamy na makronie, a całość można posypać odrobiną parmezanu.

Szybki i pyszny pomysł na obiad :)





2 komentarze:

  1. Makaron, śmietanka, szpinak i łosoś to połączenie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dokładnie, jak dla mnie połączenie idealne! w sam raz na lato Izuś:)
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń