Składniki:
- 200 g świeżego fileta z łososia
- makaron Tagliatelle
- Szpinak (świeży lub mrożony)
- 4 ząbki czosnku
- Śmietanka 30%
- sok z cytryny
- sól, pieprz, oregano, gałka muszkatołowa
- Oliwa
Makaron gotujemy i odcedzamy. Czosnek przysmażamy na patelni, dodajemy szpinak, a po chwili zalewamy śmietanką. Doprawiamy solą pieprzem i gałką. Całość dusimy chwilę i dodajemy makaron.
Łososia przyprawiamy solą pieprzem i odrobiną oregano, następnie polewamy sokiem z cytryny i smażymy osobno.
Łososia układamy na makronie, a całość można posypać odrobiną parmezanu.
Szybki i pyszny pomysł na obiad :)
Makaron, śmietanka, szpinak i łosoś to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńdokładnie, jak dla mnie połączenie idealne! w sam raz na lato Izuś:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!