wtorek, 25 grudnia 2012

Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

Mój świąteczny obiad wygląda trochę inaczej niż w przeciętnym domu... Postanowiłam, że zrobię coś co lubię jeść ostatnio najbardziej, dlatego... jest makaron ;)



Składniki:
  • makaron tagliatelle
  • 50 g startego parmezanu
  • 450 g szpinaku (ja użyłam mrożonego)
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona
  • 25 dag boczku
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy


Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy szpinak i dusimy. Po chwili dodajemy serek mascarpone, parmezan i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Na innej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Nakładamy i posypujemy boczkiem oraz parmezanem.

Pyszne i gotowe w 20 min :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz