Miałam wczoraj lenia i przyznaję, że nie chciało mi się robić ciasta kruchego do tarty. Postanowiłam więc pójść na łatwiznę i blaszkę wyłożyłam gotowym, sprawdzonym ciastem francuskim.;-)
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 brokuł
- 15 dag szynki
- 20 dag sera żółtego
- 1 mała gęsta śmietana
- 2 jajka
- 1 łyżka bułki tartej
- sól, pieprz
Blaszkę wykładamy dokładnie ciastem i posypujemy lekko bułką tartą. Szynkę kroimy w cienkie paski, ser ścieramy na grubych oczkach tarki, rozkładamy na cieście. Brokuły lekko podgotowujemy (ok 5 min.) i układamy jako kolejną warstwę tarty.
Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy całość.
Pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz