Ciasto:
- 250 g mąki
- 150 g cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 jajka
- 125 ml mleka
- 125 g masła
- 2 łyżki amaretto
Śmietana:
- 200 ml śmietany 30%
- 1 łyżka cukru pudru
Owoce:
- pół granatu
- 1 banan
- kilka winogron ciemnych
- 1 kiwi
Mieszamy osobno składniki suche i mokre, po czym łączymy je razem i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewamy do formy na muffinki i pieczemy przez ok 30 min w temp. 200 stopni.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Owoce kroimy wg. uznania ;-)
Na ostudzone babeczki aplikujemy bitą śmietanę i ozdabiamy owocami. Szybkie, ładne i proste :)
fajne te babeczki:)
OdpowiedzUsuńsmakowite:)
OdpowiedzUsuń