Odkąd odkryłam jakie to proste, nie mogę się oprzeć i jak tylko mam okazję robię muffinki ;-)
Ciasto część sucha:
- 2,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru (ja używam brązowego)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
Ciasto część mokra
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka masła
- 0,5 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie:
Połączyć osobno składniki na ciasto mokre i suche (dla ułatwienia masło
trochę rozpuszczam). Potem połączyć oba ciasta i wymieszać na jednolitą
masę. Wlać do papilotek. Składniki na kruszonkę połączyć i zagnieść ciasto, następnie pokruszyć i posypać babeczki. Włożyć do piekarnika, piec w temperaturze 220 stopni ok 30 min.
śliczne są:)
OdpowiedzUsuń