Składniki:
- filet z kurczaka
- makaron tagliatelle
- 4 duże pieczarki
- 1 cebula
- brokuł
- 250 g serka mascarpone
- 100 ml śmietany 18%
- pietruszka zielona
- olej do smażenia
- oregano, rozmaryn, cząber, sól, pieprz
Brokuł gotujemy, aż będzie lekko miękki, dzielimy na różyczki. Pieczarki kroimy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulą, dodajemy pieprz i sól. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego na niewielkie kawałki i całość smażymy, aż mięso dojdzie. Dorzucamy brokuł. Dodajemy serek i śmietanę całość doprawiamy oregano, rozmarynem i cząbrem. Oczywiście solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy listki pietruszki.
Makaron gotujemy al dente. Do odcedzonego dodajemy odrobinę sosu i mieszamy. Nakładamy na talerz makaron, polewamy sosem i posypujemy pietruszką.
Kolejny prosty i szybki, a przede wszystkim smaczny sposób na makaron :)